Omdöme
IKEA Resårmadrass Vatneström

Här kan ni läsa en recension om Vatneström resårmadrass. Det är ett samlat omdöme för Vatneström resårmadrass utifrån test och kunder. 

sömn viktig för hälsan

IKEA Vatneström resårmadrass - recension

Vatneström är en prisvärd resårmadrass med pocketresår och 5 komfortzoner. Tack vare ett lager av kokosfiber har madrassen en god ventilation. 

Ett plus är att madrassen har förstärkta sidor så att du kan sitta på kanten utan att den sjunker ner. 

Hitta snabbt det du söker

Fördelar

Nackdelar

IKEA Vatneström resårmadrass egenskaper

Vatneström resårmadrass är inte vändbar utan gjord för att användas på en sida. Den har pocketresårer som är individuellt inkapslade så de kan röra sig fritt utan påverkan av de omgivande fjädrarna. 

Ovanpå fjädrarna har madrassen ett lager av naturlatex. Andra material i madrassen är även de naturmaterial kokosfiber, bomull och ull. Dessa naturmaterial ger en god ventilation och därmed ett bra sovklimat. 

Resårmadrassen har förstärkta sidor så att man kan sitta på kanten utan att madrassen sjunker ihop. 

Vatneström resårmadrass storlek

Alla madrasser har en höjd av 26 cm. 

Tillbehör till Vatneström resårmadrass

Till en resårmadrass behöver du en sängram med ribbotten för att få en komplett säng. Du kan även använda den som ett andra lager i din kontinentalsäng om du behöver byta ut madrassen. Många föredrar även att ha en bäddmadrass ovanpå sin resårmadrass men det är inget man måste ha så du kan börja testa utan och se om du tycker att det behövs för att öka komforten. 

På IKEA kan du hitta allt du kan tänkas behöva till din nya resårmadrass; sängramar, lakan, kuddar, täcken och madrasskydd. 

Leverans av din resårmadrass

Vatneström resårmadrass leverereas plattpackad vilket innebär att det blir svårare att själv transportera sängen och även att hantera den. Den är även ganska tung jämfört med andra resårmadrasser. En dubbelsäng i måtten 180×200 väger 66 kg (exempelvis så väger en Emma resårmadrass 38kg i samma mått). 

Du kan välja att få din resårmadrass hemlevererad mot en extra kostnad. Hur mycket denna kostnad är beror på var du bor. 

Vad tycker kunderna om IKEA Vatneström resårmadrass?

IKEAs kunder verkar väldigt nöjda med Vatneström resårmadrass och har gett den hela 4,8 stjärnor av 5. Ingen har lagt betyget 1 eller 2 stjärnor och få har gett 3 eller 4. På plussidan säger de en att det är den bästa madrassen de har haft. En som inte gav madrassen full pott tyckte att det blev en grop i mitten och att den inte var nog lång för sängramen. 

Trustpilot

Tja här har IKEA inte helt oväntat inte det högsta betyget. De har endast ett snitt på 1,5 av 5 i betyg. De som är negativa till IKEA klagar på allt från maten i restaurangen till att varan de önskade var slut när de kom till varuhuset. Väldigt mycket handlar senaste åren om att saker är slut och det är ju förståeligt då pandemin påverkat IKEA väldigt mycket med leveransproblem och slut varor till följd.