Omdöme
Emma madrass

Här kan ni läsa en recension om Emma madrass. Det är ett samlat omdöme för Emma madrass utifrån test och kunder. 

sömn viktig för hälsan

Emma madrass original - recension

Emma madrass original är en testvinnande madrass och europas mest prisbelönta madrass. Emma madrass har vunnit pris som bäst i test enligt testfakta 2020 och 2021  i Sverige men även blivit testvinnare i 10 andra europeiska länder. Även kunderna älskar Emma och har gett företaget 4,6 på trustpilot.  

Madrassen är uppbyggd av flera lager och testfakta skriver att det går att jämföra sängen med en kontinentalsäng då dess egenskaper för komfort är så höga. Så är du ute efter en god natts sömn och en ergonomisk madrass är Emma madrass original en säng värt att testa.

Priset hos emma börjar på 5999 kr för en madrass som är 70×200 cm. Det är inte en så vanlig storlek här i Sverige men en 90×200 cm kostar i ordinariepris 6799kr och för en dubbelsäng i 180 cm är kostnaden 13 099kr. Emma har ofta rabatter på sin sida med olika kampanjer så håll utkik så kan du få en bättre deal.

Hitta snabbt det du söker

Fördelar

Nackdelar

100 provnätter

Du kan inte testa sängen i någon butik då de endast säljer sina madrasser online. Men det är ändå väldigt svårt att på 10 minuter i butik hinna få dig en uppfattning om den sängen passar dig. Emma ger därför 100 provnätter för alla sina madrasser och sängar. Det tar nämligen flera veckor för din kropp att hinna anpassa sig till din nya säng och din nya madrass för att anpassa sig till din kropp.

Emma madrass original egenskaper

Emma madrass består som sagt av flera olika lager för att ge den bästa komforten som möjligt och även det som ger den dess ergonomiska egenskaper.

Madrassen anpassar sig efter din kropp och ger dig stöd för att hålla ryggraden i en naturlig position. Materialet är punktelastiskt vilket gör att du känner mindre av din partners rörelser. Utöver detta har även madrassen god luftcirkulation som gör att det blir mindre fuktigt och du kan känna dig sval under natten.

Emma madrass original storlek.

Alla madrasser har en höjd av 25 cm. 

Madrassens olika lager

1 Airgocell material

Översta delen av madrassen under överdraget består av ett airgocell material. Detta är ett innovativt material som absorberar fukt och ger dig en sval och skön sömn.

2 Viskoelastiskt material

Under airgocell materialet finns ett lager med viskoelastiskt material. Detta material är tryckavlastande och det som anpassar sig efter din kropp. Materialet fördelar din kroppsvikt jämnt över madrassen och gör att du kan sova bekvämt i vilken sovposition som helst.

3 HRX material

Sist men inte minst finns ett stödjande material längst ner. Det är denna del som ger dig stöd. Stödet gör att din ryggrad kan hålla sin naturliga position vare sig du sover på sidan, ryggen eller magen.

4 Tvättbar klädsel

Yttre klädseln är tvättbar och du tar lätt av den då den är tvådelad med en dragkedja. Den övre delen av tyget består av 98% polyester och 2% spandex. Dess sidor är av 100% polyester och underdelen av 89% polyester och 11% polypropen. Detta material gör att luften kan cirkulera vilket gör att madrassens struktur, dvs att den håller formen längre, skyddas då luftfuktigheten minskas. Undersidan har antiglid på sig så att madrassen ligger still även om du har en sängram utan kanter.

olika lager emma madrass original bästsäljare

Tillbehör till emma madrass

Till en Emma madrass original behöver man inte ha någon bäddmadrass om man inte vill. Den fungerar utmärkt utan. Men önskar du ha en ytterligare komfort så finns det bäddmadrass att köpa till.

Emma har även ett skyddsöverdrag som kan köpas till madrassen. Detta passar perfekt på madrassen och gör att din madrass skyddas mot både väta och smuts. Detta överdrag gör inte att man bli varmare vilket andra vattentäta skydd kan göra.

Emma säljer även ergonomiska kuddar som även de uppskattas av många kunder.

Leverans av din emma madrass

Emma madrass original levereras vakumförpackad i en låda. Du rullar ut madrassen och efter en stund har den fått sin form. När den väl är utrullad kan du inte rulla ihop den igen. Den är inte helt hård men går inte att rulla ihop som en billig skummadrass.

Emma erbjuder även fri frakt och retur. Men du behöver alltså inte försöka rulla tillbaka din madrass i kartongen om du testat den och inte är nöjd 😉

bäst kudde - emma
emma kudde lager
emma kudde i säng - bäst i text

Bästa madrass testfakta vinnare 2020 och 2021

Emma madrass har utsett till bästa madrass av testfakta både 2020 och 2021 med ett betyg på 8,4. Emma madrass var den enda madrassen i testet som uppnådde kraven för att passa alla de 3 olika viktklasserna, mindre, medelstora och större kroppstyper.

De andra madrasserna som testades var: Mayan, Tempur original supreme cooltouch, Jysk F110, Ikea morgedal, Beliani GLEE.

Internationella vinster

Consumentenbond 2018 – Nederländerna

Test Aankoop 2019 – Belgien

Wich.co.uk 2019 – UK

OCU 2021 – Spanien

Vad tycker kunderna om Emma madrass original?

På Emmas hemsida får kunderna tycka till om deras madrasser och 762 kunder har gett sitt betyg på Emma original madrass med ett betyg på 4,79 av 5. Varje kund måste lägga in ett ordernummer för att recensera så det behöver vara en verifierad kund för att lägga en recension.

Kunderna säger att de älskar madrassen, ”Har aldrig sovit bättre” Hjälper mot ryggproblem” ”sover som på moln” ”Värt pengarna” ”bästa sängen vi haft”

De få som haft negativa upplevelser har bland annat haft leveransproblem och betalproblem men ett fåtal tycker att sängen inte passar dem. Även om den ska passa alla kroppstyper så finns det alltid dem de inte passar.  

Trustpilot

Även på trustpilot får Emma ett högt betyg. 4,6 av 5 stjärnor. Även här verkar många av de som inte är nöjda haft strul med Klarna betalning som de verkar ha haft ett tekniskt strul med ett tag som de nu säger att de ha löst.