Omdöme Emma kontinentalsäng

Här kan ni läsa en recension om Emma kontinentalsäng. Det är ett samlat omdöme för Emma kontinentalsäng utifrån test och kunder. 

ovQpBRP

Emma kontinentalsäng - recension

Emma kontinentalsäng är en riktigt bra säng till ett bra pris. Emma kontinentalsäng ger verkligen en lyxig känsla med sin snygga sängram som finns i 3 olika färger på själva ramen. Du kan välja två olika färger på benen och vilken bäddmadrass som passar dig bäst. En bäddmadrass Diamond topmadras som är 9 cm tjock eller en bäddmadrass som är 6 cm tjock. Den tjockare bäddmadrassen kostar ungefär dubbelt så mycket som den tunnare. 

Sängen har hela 7 komfortzoner så den kan anpassas efter din kropp och utöver det alla andra positiva egenskaper som Emmas andra sängar exempelvis provsömn i 100 dagar, fri frakt och retur, OEKO – certifierad med mera. 

Hitta snabbt det du söker

Fördelar

Nackdelar

100 provnätter

Du kan inte testa sängen i någon butik då de endast säljer sina madrasser online. Men det är ändå väldigt svårt att på 10 minuter i butik hinna få dig en uppfattning om den sängen passar dig. Emma ger därför 100 provnätter för alla sina madrasser och sängar. Det tar nämligen flera veckor för din kropp att hinna anpassa sig till din nya säng och din nya madrass för att anpassa sig till din kropp.

Emma kontinentalsäng egenskaper

Emma kontinentalsäng har mycket goda ergonomiska egenskaper. Sängen har 7 komfortzoner och en ergonomisk madrass i lager 2. Som bäddmadrass kan man välja mellan en som är 6 cm och vändbar eller en Diamond 9 cm som är temperaturreglerande. 

Emma kontintentalsäng storlek.

Emma kontinentalsäng är 66 cm hög med flip bäddmadrass och 69 cm hög med diamond bäddmadrass. 

Kontinentalsängens olika lager

Lager 1 Bäddmadrass

Som vi tidigare nämnt finns det två olika bäddmadrasser att välja mellan.

Emma diamond Bäddmadrass 

9 cm tjock.  Temperaturreglerande skum. Avtagbart fodral som går att tvätta. 

Uppbyggd med diamond degree skum och HRX – skum. Dessa lager ger en tryckavlastning och stöd för din kropp för en optimal sovställning. Bäddmadrassen har även en bra temperaturreglerande effekt och god ventilation. 

Bäddmadrass Emma Flip

Denna bäddmadrass är vändbar och du kan då välja mellan om du önskar en hård eller mjuk säng. Fordralet är avtagbart och tvättbart. 

Bäddmadrasssen är uppbyggd i två lager. Airgocellskum för att hålla dig sval och torr. Ett HRX skum för att ge din kropp stöd och ge tryckavlastning.  

Lager 2 – Resårmadrass

Här hittar vi Emmas resårmadrass som har 7 komfortzoner och pocketfjädrar. 

Lager 3 – Nedre botten

Den nedre delen i en kontinentalsäng är själva ramen som sängen står på och som man fäster benen i. Denna del består av bonellfjädrar som stabiliserar och anpassar sig efter madrassen. 

 

Tillbehör till emma kontinentalsäng

I en Emma kontinentalsäng ingår egentligen allt man behöver för att få en komplett säng men det finns några tillbehör som kan vara intressanta att komplettera med.

Emma har ett skyddsöverdrag som kan köpas till madrassen. Detta passar perfekt på madrassen och gör att din madrass skyddas mot både väta och smuts. Detta överdrag gör inte att man bli varmare vilket andra vattentäta skydd kan göra.

Emma säljer även ergonomiska kuddar som även de uppskattas av många kunder.

Leverans av din emma kontinentalsäng

Emma har fri frakt för alla sina sängar. Så din kontinentalsäng kommer att levereras hem till dig. De erbjuder även fri retur om du mot förmodan skulle vilja returnera sängen. 

Vad tycker kunderna om Emma madrass original?

På Emmas hemsida får kunderna tycka till om deras madrasser och 762 kunder har gett sitt betyg på Emma original madrass med ett betyg på 4,79 av 5. Varje kund måste lägga in ett ordernummer för att recensera så det behöver vara en verifierad kund för att lägga en recension.

Kunderna säger att de älskar madrassen, ”Har aldrig sovit bättre” Hjälper mot ryggproblem” ”sover som på moln” ”Värt pengarna” ”bästa sängen vi haft”

De få som haft negativa upplevelser har bland annat haft leveransproblem och betalproblem men ett fåtal tycker att sängen inte passar dem. Även om den ska passa alla kroppstyper så finns det alltid dem de inte passar.  

Trustpilot

Även på trustpilot får Emma ett högt betyg. 4,6 av 5 stjärnor. Även här verkar många av de som inte är nöjda haft strul med Klarna betalning som de verkar ha haft ett tekniskt strul med ett tag som de nu säger att de ha löst.  

Vanliga frågor om Emma kontinentalsäng

Själva resårmadrassen i en emma kontinentalsäng räknas som en medelfast madrass. Den går in på 7,41 på en skala upp till 10 där 10 är mjukast. 

Om vi läser vad de som har testat en Emma kontinentalsäng säger så tycker majoriteten att det är en bra säng. Även de tester både i Sverige och andra länder som har gjorts visar att Emma kontinentalsäng är en bra säng. 

Du kan tyvärr inte testa en Emma kontinentalsäng i butik då de endast säljs online. Men du har 100 dagar på dig att prova din säng hemma. Är du inte nöjd med din säng får du kostnadsfritt returnera den.