Bästa
skummadrassen

Madrasser finns i allt från en enkel tunn madrass i kallskum till ergonomiska madrasser som utmanar kontinentalsängen med sin komfort. 

madrass bäst i test

Emma madrass original

5/5

Original supreme cooltouch

4.5/5

Gold F110 Wellpur

4/5

Morgedal

3.5/5

Bäst i test madrass

Det finns nog inget i sitt hem hushåll som används mer än sängen. Därför är det extra viktigt att madrassen får uppmärksamhet och tid att hitta den bästa.

Här pratar vi om skummadrassen och går igenom olika tester för dem. Vill du läsa mer om resårmadrassen så har vi ett separat test för den då de har andra egenskaper än en skummadrass.

Vare sig du funderar på vilken typ av madrass du ska välja till din kontinentalsäng eller för att ha i din sängram så har du hittat rätt. Här kan du läsa om vilka madrasser som fått bäst i test. Våra bäst i test vinnare har fått bra betyg i flera olika tester, däribland testfakta, och vi tar även in prisfaktorn i betyget. De madrasser som får bäst i test passar de flesta personer och ger ett extra stöd samtidigt som avlastning för kroppen.

Hitta snabbt det du söker

Bästa madrass 2022

Emma original madrass

Emma madrass har vunnit bäst i test i allt från testfakta till olika tidningar under flera år och den står sig fortfarande som bäst madrass 2022. Det är verkligen en madrass som har seglat upp som favorit bland många. Denna madrass kräver ingen bäddmadrass utan är nog bekväm och ergonomisk i sig själv. En del väljer däremot ändå att ha en bäddmadrass då de tycker att det är lättare att bädda då. Vi kan dock meddela att det går alldeles utmärkt att bädda med dra-på-lakan över hela emma original madrass. 

En Emma madrass – emma original passar till alla kroppar oavsett hur mycket du väger eller hur du sover. Detta för att just den unika sammansättningen av emma madrassen gör att den anpassas efter din kropp och ger dig en god sömn. Men det tar ett tag för din kropp att vänja sig vid din nya emma madrass – emma original samt för madrassen att anpassa sig efter din kropp så ge den lite tid. Du har 100 dagar på dig att prova en emma madrass hemma. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med din emma original madrass så får du skicka tillbaka den kostnadsfritt inom de 100 dagarna. 

Hårdheten hos Emma Original är 6.5, där 10 är hårdast på skalan och 1 är mjukast. Detta innebär att den här madrassen är medelfast.

Under de första dagarna med madrassen kommer du kanske att få ont i kroppen. Detta betyder inte att madrassen inte är den bästa för dig utan bara att kroppen tar lite tid att vänja sig vid din emma original madrass. Madrassen tar också lite tid att anpassa sig och känna av var du kan få stöd och var du ska sjunka in.

Vi kan verkligen rekommendera en emma original madrass om du har ont i kroppen. Den hjälper din rygg och har ett bra pris för vad du får.

Emma Original madrass finns i storlekar:

Fördelar

Nackdelar

Olika typer av skummadrass

En skummadrass kan innehålla många olika typer av skum och det är det som avgör priset på en skummadrass som kan vara allt från hundralappar till tusenlappar beroende på vilken typ av skummadrass man väljer.

Många tänker på en skummadrass som en 10 cm tjock madrass som brukar läggas i en barnsäng eller kanske plocka fram som extra säng vid besök. Men en skummadrass kan vara så mycket mer än det idag och då pratar vi framförallt om alla skummadrasser med ergonomiska egenskaper. Även dessa kommer i olika prisklasser och finns på IKEA eller Jysk men även egna kända märken med sin teknologi för en ergonomisk madrass exempelvis emma original, tempur eller welpur.

Testfakta har gjort test på ergonomiska skummadrasser och de kom fram till att de kan jämföras med en kontinentalsäng i och med sin uppbyggnad. Så en skummadrass kan vara lika bra som en kontinentalsäng om du väljer rätt skummadrass.

När man pratar om den billigare madrassen som du kan lägga i barnens 90-säng eller använda som gästmadrass så är de vanligen uppbyggda i ett material exempelvis kallskum eller polyeterskum.

Kallskum - Polyeterskummadrass

Kallskum är högelastiskt polyeter – skumplast. Till skillnad från polyeter så har kallskum en jämnare avlastning och upplevs som extra komfortabel. Denna madrass är helt allergineutral då inte kvalster och bakterier kan livnära sig på skumplasten.

En stor fördel med kallskumsmadrass är att den har en god ventilation och därmed passar bra om man svettas mycket på natten.

Nackdelen är däremot att den är fast och kroppen sjunker inte ner i en madrass som endast innehåller kallskum eller polyeterskum. Så om du inte väger väldigt mycket och inte gillar hårda sängar så är inte en kallskumsmadrass rätt för dig. Till barn är det däremot ett bra alternativ att börja med då priset vanligen är bra och barn tenderar att avge mycket fukt när de sover.

Latexmadrass

Ursprungligen är latex ett naturmaterial skapat av gummiträdets saft men idag finns det även syntetiskt framställt latex. Vanligen är de madrasser med naturlig latex dyrare än de som har syntetisk latex eller en mix av naturlig och syntetisk. En latexmadrass passar den som vill ha en fastare säng. Latexmadrass är även bra för de som blir varma när de sover då denna madrass har ett högt luftgenomsläpp.

Memory foam - minneskum madrass

En madrass i minnesskum har goda tryckavlastande egenskaper och anpassar sig efter din kropp. Det finns mängder av prisklasser och olika typer av minnseskum. Till skillnad från kallskum eller polyeterskum där det finns madrasser med endast detta material har vi har inte hittat någon madrass som endast innehåller någon typ av memoskum utan det är ofta i kombination med andra material. Dessa madrasser hittar ni nedan under ergonomiska madrasser

Ergonomiska madrasser med skum

Några populära madrasser i kategorin ergonomiska madrasser är Emma madrass samt Tempur. Emma madrassen är otroligt populär och har vunnit flertalet tester både i andra länder och i Sverige i bland annat testfakta. Ni kan läsa mer om vårt madrass test för emma madrassen – emma original för att läsa mer om dess egenskaper och vad som gör att den fått madrass bäst i test så många gånger.

Den ergonomiska madrassen ger ett bra stöd och är ofta det bästa för både sömn och rygg. Dessa madrasser innehåller inte endast minnseskum utan det som gör dem unika är sammansättningen av olika lager för att få fram en så god komfort som möjligt. De har en blandning av latex, kallskum och memoryskum. En annan utmärkande egenskap är att de är höga och vanligen mellan 18-25 cm. Så de ser nästan ut som en resårmadrass till utseendet men de är mycket mjukare och du behöver ingen bäddmadrass ovanpå madrassen.

Många frågar om en minnesskum madrass är bäst för ont i ryggen. Det är en utmärkt typ av madrass när man har ryggvärk då madrassen anpassar sig efter kroppen och låter de delar som är utstickande och tyngre sjunka ner i madrassen så att ryggraden hålls rak. Det finns däremot många varianter av ergonomiska skummadrasser så vilken av alla dessa som passar din onda rygg bäst beror på flera faktorer. Bland annat hur din kroppsbyggnad ser ut, hur du sover (viken sovställning) samt vilket material och vilka egenskaper madrassen har.

Fördelarna med en ergonomisk madrass är bland annat att du inte måste ha någon bäddmadrass ovanpå utan madrassen ger dig nog komfort i sig själv. Du kan lägga din ergonomiska madrass direkt i en snygg sängram eller om du önskar en kontinentalsäng fungerar den som lager två i denna. Ett tips är att använda dra-på-lakan så skyddar du hela madrassen och det gör det hela lite lättare att bädda.

Madrass fördelar nackdelar

Det är såklart skillnad på om vi tittar på en skummadrass av endast kallskum en ergonomisk madrass. Här tar vi därför upp fördelar och nackdelar med en ergonomisk madrass, dvs en sådan som innehåller en blandning av tryckavlastande skum (exempelvis memory foam) och kallskum eller andra material. 

Fördelar

Billigare

En madrass vare sig det är en skummadrass, ergonomisk madrass eller en resårmadrass är vanligen billigare än en kontinentalsäng.

Finns i flera olika storlekar

Madrasser finns att få i allt från en enkelsäng på 80 cm i bredd till en 200 cm bred säng. En del madrasser går även att få extra långa i 210 cm.

Komfort

Många av de ergonomiska madrasser som finns på marknaden har en väldigt hög komfort. De kan jämföras med en kontinentalsäng med sina lager men här är alla lager i samma madrass.

Ingen skarv

Eftersom det finns madrassser att få i olika storlekar så kan du få en hel madrass så du slipper en skarv i mitten.

Utseende

Ja på samma sätt som det finns de som tycker en kontinentalsäng är den snyggaste sängen så finns det de som tycker den är jätteful och hellre vill ha en madrass med en snygg sängram.

Ingen bäddmadrass

Du behöver inte ha någon bäddmadrass på en ergonomisk madrass och även en del resårmadrasser. En del tycker att det är en fördel framförallt då en bäddmadrass ofta har en tendens att röra sig lite på sängen och hasa ner.

Nackdelar

Lägre säng

Jämför vi med en kontinentalsäng så blir en säng med madrass mycket lägre då denna inte har den extra resårbotten under.

Kräver en sängram

En madrass är mjuk och böjlig så du kan inte direkt sätta ben på denna utan den kräver en sängram eller liknade för att användas.

Att tänka på vid köp av en skummadrass

Läs på mycket och ta reda på om material i madrassen och dess egenskaper. Finns det möjlighet så läs även de kommentarer som finns från andra som har testat madrassen. Framförallt få din egen uppfattning och välj efter vad du själv tycker och inte vad en säljare i butik säger är den bästa sängen för dig. I en butik har de ett eller flera varumärken och de kommer att säga att någon av dessa är bäst för dig för att du ska köpa från dem.

Genom att handla online får du tid och möjlighet att läsa på om madrassen och titta på olika bäst i test och därefter ta ditt beslut i lugn och ro.

Tips för att välja rätt madrass

Att välja rätt madrass är inte helt enkelt. Du kan börja med att läsa många madrass bäst i test för att hitta madrassers egenskaper och hur hållbara de är. I exempelvis testfakta madrass bäst i test så utsätter de madrassen för tuffa test för att se hur bra den håller sin form efter en tids användning. I våra madrass bäst i test har vi tagit med vad testfakta har kommit fram i sina test och samlat ihop det med flera andra tester. Du bör däremot fundera på hur du sover och vad du har för andra krav när du vid köp av en ny madrass.

Budget

Sängar och madrasser kommer i flera prisklasser och då också med olika kvalitet och års garanti så en ungefärlig budget för din madrass är också en bra start. Vi ger dig bäst i test i olika priskategorier så att du enkelt kan hitta den bästa madrassen i din prisklass.

Favoritposition

Beroende på hur du sover, dvs vilken ställning du föredrar, är ni två som sover och vill ha olika fasthet i madrassen. Det vanliga är däremot att man sover i fler än en sovställning under natten. Det viktigaste när du väljer en madrass som passar är att din kropp sjunker ner samtidigt som du får stöd. Din ryggrad ska ligga så rak som mjöligt när du sover i alla sovställningar.

Din kropp

Hur mycket du väger och hur du fördelar denna vikt på din kropp avgör vilken typ av madrass om passar bäst för dig. Det är en del av valet av madrass men inte den avgörande faktorn.

En annan faktor att ta hänsyn till vid val av madrass är om du svettas mycket på natten och skulle sova bättre i en madrass som är bra på att transportera bort fukt. Som tur var har flera madrasser egenskaper som gör att fukt lättare transporteras bort och inte gör att madrassen blir blöt och fuktig.

Sover ni ihop?

Delar du säng med en partner? Har ni olika kroppsvikt, längd och preferenser av fasthet för en madrass? Ni har då valet att antingen köpa två separata madrasser eller en hel skummadrass med egenskaper att anpassa sig efter alla kroppstyper. Eller så kan ni köpa en skummadrass eller resårmadrass som anpassar sig så bra efter kroppen att ni inte behöver ha två separata. Emma madrass – emma original som fått pris madrass bäst i test är ett exempel på en skummadrass som anpassar sig efter alla kroppar och ni inte behöver ha två separata madrasser.

Egenskaper säng

Vill ni ha en hög säng, låg säng, ställbar säng, ingen skarv, olika fasthet etcetera. Vi vet att en del av valet när man ska köpa en ny madrass handlar om utseendet och andra egenskaper än själva komforten och om man kan få en god natts sömn i den.

En sak som delar många är vilken typ av säng man tycker är enklast att bädda, en del tycker att det måste finnas en bäddmadrass för hur ska man annars sätta lakan på den medan andra tycker att det är lättare med endast en skummadrass då man lätt trär över ett dra-på-lakan på dessa. Vanligen är en skummadrass mellan 18-25 cm hög och då passar det bra med ett dra-på-lakan runt hela madrassen. Men tycker man bättre om en bäddmadrass så går det alldeles utmärkt att köpa till en till sin skummadrass särskilt om man väljer en ergonomisk skummadrass.

Vilket som är det bra att ni tänker över vilka egenskaper ni önskar av er madrass förutom de som handlar med komfort.

Storlekar

Hur stor säng vill, behöver eller får ni plats med? De flesta madrasser går att få i storlekar de vanligaste storlekarna 90 x 200 cm för enkelsäng och 160 eller 180 x 200 cm för dubbelsäng. Förutom dessa kan man också hitta fler breder som 80, 120, 140 och 200 cm och i längden kan det också finnas i extra lång 210 cm men det är tyvärr inte lika vanligt. Är du över 190 cm så rekommenderas en säng som har en längd på 210 cm.

Välja fasthet på madrassen

Ofta så börjar ett köp av en ny madrass med att man inte är nöjd med en man har. Det kan vara så att åldern har gjort sitt eller att man börjar ha så ont i ryggen och vaknar på natten av att man måste byta ställning hela tiden. Är det därför du ska köpa en ny säng så är det bra att börja med att fundera på om din värk beror på att din nuvarande säng är för hård eller för mjuk. Både en för hård och en för mjuk madrass ger dig ett dåligt stöd så att ryggraden inte kan hållas rak. Det är viktigt att man sjunker in i madrassen men inte för mycket.

Hur vet man då om ens madrass är för hård eller för mjuk? Här får du några vanliga tecken för en mjuk eller för hård madrass.

Tecken på att du har för mjuk madrass

Om du får ont i ländryggen när du sover är det ett tecken på att du sjunker ner för mycket i madrassen och att den inte ger dig nog med stöd.

Om du känner att din höft sjunker ner som i en hängmatta när du ligger i den så är den för mjuk.

Tecken på att du har för hård madrass

Om du får ont i axlar och höft när du vaknar. Speciellt när du sover på mage eller sida.

Om du vaknar ofta av att du har ont så du får vrida och vända dig mycket under natten. läsa på om madrassen och titta på olika bäst i test och därefter ta ditt beslut i lugn och ro.

Allergi - vilken madrass ska jag välja?

Är du allergiskt mot kvalster och letar efter en säng som är mest allergivänlig. Då ska du titta efter madrasser som har ett material som andas och som inte kvalster tycker om. Skum är ett sådant material som inte kvalster trivs i. Titta efter en OEKO-TEX standard 100 då det är en hälsomärkning som innebär att det inte är några farliga kemikalier i madrassens material.

Bäst madrass till barn

Till små barn går det bra med en enklare skummadrass i exempelvis kallskum eller polyeterskum. Det viktigaste är att här att madrassen ska kunna transportera bort fukt därför att barn avsöndrar mycket fukt under natten och dessa material är ofta svalare än till exempel minnesskum. Små barn ska inte gärna ha en för mjuk madrass då deras kroppar utvecklas hela tiden.

Med små barn kan det hända olyckor i sängen och inte bara kissolyckor utan också vid exempelvis magsjuka. Köp därför ett madrasskydd som är helt vattentätt för att skydda madrassen så den håller längre. Det är svårt att rengöra en madrass på djupet så trots att du tvättar överdraget kommer madrassen börja lukta efter en tid. Just på grund av detta är en kallskummadrass ett bra val till barn då den inte är så dyr för du behöver kanske byta ut ditt barns madrass efter några år då den fortar blir ofräsch.

Vanliga frågor om madrasser

Välj själv och låt inte en säljare i butik välja åt dig. De säljer en viss serie av sängar och det är dessa de kommer att sälja på dig. Vi rekommenderar att ni läser på online om madrasser och får er egen uppfattning och köp sedan den du tror är bästa för dig. Det är trots allt du som ska spendera många timmar i sängen. 

För ryggen är alltid den madrass som låter din ryggrad ligga rak bäst. Och hur vet man det? Jo din höft och axelparti ska till exempel sjunka ner i madrassen när du ligger på sidan. Många upplever att en ergonomisk skummadrass är det bästa som hänt deras rygg. 

I beskrivningen om madrassens egenskaper kan du läsa på om denna madrass har extra stöd eller om den avlastar kroppen på rätt ställen. Sedan kan ni läsa olika bäst i test och vad andra som har köpt produkten tycker. Även om de inte är du så kan du få en uppfattning om hur madrassen passar olika personer.

Jysk har många märken i sitt sortiment. De har allt från enkla skummadrasser i kallskum till welpur eller emma madrass. Deras egna är också populära och omtyckta av många.

Som vi skriver om ovan så har Emma original madrass kortats som bäst i test i kategorin madrasser flertalet gånger och så även i år. 

Emma har vunnit många test både för sin emma original men också för sin resårsmadrass och emma säng. De har en 100 dagar fri testning av sängen samt långa garantitider. Läser vi recensioner från de som har köpt en emma så är det inte många som inte är supernöjda med den. Så utifrån test och recensioner så vågar vi säga att ja emma madrass är bra.

För att testfakta ska kunna utse den bästa madrassen så genomgår de tuffa tester. De rullar en tung vikt över sängen ca 45 000 gånger för att efterlikna många års användning. Därefter ser de hur bra madrassen har behållit sina egenskaper.

Ja memoryfoam är bra. Det är ett material som anpassar sig efter dina utstickande partier som exempelvis axlar och höfter och ger dig stöd och tryckavlastning så att din ryggrad kan vara rak när du ligger i sängen. Detta gör att du kommer få mindre värk i rygg, axlar eller höfter under natten.

Sängar som har memoryfoam är vanligen blandade med sorters skum i lager för att ge den bästa komforten och en bra sömn. Det är vanligen en madrass eller bäddmadrass med minnesskum eller memoryfoam som blir bäst i test just för deras höga komfort.

Med det sagt så vill vi tillägga att det finns många olika sorters memory foam madrasser och det skiljer sig självklart i kvalitet och komfort mellan dessa. En del gillar inte alls ett märke medan andra älskar samma märke. Så här gäller det att hitta den som har rätt fasthet och komfort för dig. 

Absolut kan det löna sig med en dyr madrass men du kommer inte garanterat att få den bästa madrassen för dig bara för att du köper den med högst pris. Inte heller kommer du garanterat få den bästa madrassen för dig om du väljer den med högst betyg i testfakta. Vår rekommendation är att utifrån din budget läsa på så mycket du kan och därefter välja den madrass som du tycker verkar bäst och som uppfyller dina önskemål.

Vi kan dela upp madrass i två stora kategorier; skummadrasser och resårmadrasser. Den stora skillnaden mellan en skummadrass och en resårmadrass är att en resårmadrass innehållar fjädrar samt skum medan en skummadrass inte har några fjädrar alls.

Är skummadrass eller resårmadrass bäst? Idag kan du köpa superbra skummadrasser som är ergonomiska och har samma egenskaper som en bra resårmadrass. Vi kan inte säg att en av dem är bättre än den andra utan du kan hitta både bra och sämre inom samma kategori. Vilken man föredrar har en hel del med vad man tycker passar bäst och vad man önskar för egenskaper i sin madrass samt vilken budget man har. Läs mer nedan om de olika kategorierna av madrass och avgör sedan själv vilken du föredrar.

Det finns mängder av olika skummadrasser så att säga ett enkelt ja eller nej på frågan om skummadrasser är bra är otroligt svårt. Fördelarna med en skummadrass är bland annat att du kan använda den i en sängram, du kan hitta en i alla möjliga prisklasser och storlekar, det passar bra till barn där man behöver byta ut sängen efter några år, du behöver inte bäddmadrass ovanpå, du kan välja en hel 180 cm så ingen skarv och de är enkla att bädda.

Ja man kan placera madrassen direkt på golvet men det är inget vi rekommenderar. En madrass behöver ventilation och kunna andas och detta går inte om den placeras direkt på golvet. Att placera madrassen på golvet förkortar dess hållbarhetstid. Om man däremot har en madrass som tas fram när gäster kommer på besök går det självklart bra att placera denna på golvet. 

Skummadrasser av högre kvalitet ger ofta en 10 års garanti på sina madrasser. Det rekommenderas ofta att man ska byta ut sin madrass var 8-10 år. Har man då valt en madrass som har så lång garanti som 10 år så kan man vara lugn med att den håller i minst 10 år. Det som även rekommenderas för att öka hållbarheten i en madrass är att man vänder på madrassen med jämna mellanrum. Detta kan även det skilja sig en del mellan madrass då en del inte går att vända åt alla håll.

En bäddmadrass kan du inte ha enskilt utan är ett komplement till en resårbotten, resårmadrass eller även en skummadrass om man önskar. En skummadrass kan du ha ensamt i din säng då den är tjock och enskilt ger dig en god komfort.

En del madrasser är bättre på att transportera bort fukt än andra. Det kan bero på vilket material madrassen är uppbyggd av men även vilket ytskikt madrassen har. En del material har små luftfickor som gör att det blir en bättre genomströmning och att madrassen hålls svalare.

Nackdelen med en resårmadrass jämfört med en skummadrass är att du kan lättare känna när din partner rör sig pga fjädersystemet. Det kan däremot vara stor skillnad beroende på vilken madrass du köper. En del fjädersystem är bättre än anda på att parera rörelser. 

Fördelen som en del ser är att en resårmadrass vanligen används med en bäddmadrass vilket ger en extra komfort och somliga tycker att det är enklare och snyggare att bädda lakan runt en bäddmadrass än en skummadrass. 

Emma madrass original
Tempur original supreme cooltouch
Jysk Gold F110 wellpur
IKEA Morgedal
CirkaPris - 90 cm

6 799 kr

14 495 kr

3 799 kr

1 495 kr

Höjd madrass

25 cm 

21 cm

24 cm

18 cm

Fasthet

Medelfast 

Mjuk

Medelfast

Fast

Material madrass

Airgocell material + viskoelastiskt material + HRX material

Viskoelastiskt material – NASA teknologi

AIR memoryskum + kylande gel + memoryskum + kallskum

Polyestervadd + Kallskum + polyeter

Material överdrag

Temperaturreglerande material 

Cooltouch som absorberar kroppsvärme

Fukttransporterande modal

Bomull + polyester

Tvättbart överdrag

Ja 

Ja 

Ja

Ja 

Andningsförmåga

Ja

Ja

Ja

Nej

Provnätter

100 (fritt byte och retur)

Nej

100 (byte ej retur)

90 (byte ej retur)

Passar för kroppstyp 1. mindre, 2, medelstor, 3 större.

1,2 och 3

1

uppfyller ej krav på ergonomiska egenskaper i tester

uppfyller ej krav på ergonomiska egenskaper i tester

Kungsängen Marielund
Bättre nätter Venus Diamant
Kungsängen Signatur
Bättre nätter Senses
CirkaPris - 90 cm

25 990 kr

15 599 kr

7 995 kr

12 599 kr

Höjd madrass

35 cm (exkl. ben + bäddmadrass)

64 cm (ben 19cm, madrass 38 cm, bäddmadrass 7cm)

31 cm (exkl. ben + bäddmadrass)

52 cm (ben 19 cm, madrass 26 cm, bäddmadrass 7 cm)

Fasthet

Mjuk/medel/fast

Medium / Fast / Extra fast

mjuk/medel/fast/Extra fast

medium/ fast/ extra fast

Bäddmadrass cm/ingår

8 cm / ja

7 cm / ja

6 cm/ ja

6 cm / ja

Material bäddmadrass

Talalaylatex

Latex 

Memory foam

N/A

Färger

Beige, brun, antracit, ljusgrön, ljusblå, ljusgrå

Ljustgrå, antracit, svart, beige

Ljusgrå, mörkgrå

ljusgrå, antracit, svart, beige

Material madrass

Talalaylatex

Latexskum

Memoryskum + polyeterskum

komfortskum

Fjädrar

3 lager resår. Pocketresår och bonell resår

Pocketfjädrar

3 lager resår. 2 pocketresår + bonell resår. 

Dubbla pocketresår

Tvättbart överdrag bäddmadrass

N/A

Ja

Ja

N/A

Provnätter

180 (byte av fasthet ej retur)

100 (fritt byte, retur mot avgift)

180 (byte av fasthet ej retur)

100 (fritt byte, retur mot avgift)

Fri frakt

Nej 

Ja

Nej

Ja

Emma diamond resårmadrass
Bättre nätter Venus
Jysk Gold S70
IKEA Vatneström
CirkaPris - 90 cm

10 999 kr

5 799 kr

6 999 kr

5 595 kr

Höjd madrass

25 cm 

18 cm

25 cm

26 cm

Fasthet

Medelfast 

Medium / Fast / Extra fast

Extra fast / medium

Fast / medium fast

Vändbar

Nej

Nej

Ja

Nej

Material madrass

Diamond degree material + viskoelastiskt material + HRX material

Latexskum

Memoryskum + polyeterskum

Naturlatex + kokosfiber + bomull + ull

Material överdrag

Temperaturreglerande material 

Allergivänligt material

98% polyester + 2% kashmir

100 % Bomull

Fjädrar

300+ pocketresårer per m²

Pocketresår 

260 pocketfjädrar per m²

218 pocketresårer/m²

Tvättbart överdrag

Ja 

Ja 

Ja

Ja 

Andningsförmåga

Ja

Nej

Ja

Ja

Provnätter

100 (fritt byte och retur)

100 (fritt byte, retur mot avgift)

100 (byte ej retur)

90 (byte fasthet ej retur)